Week 7

Het was een geslaagd weekje, nummer 7 alweer. Veel aan de studie gedaan (oorzaak: moeilijker wordende Deense vakken en het Nederlandse tentamen dat al snel dichterbij komt). Maar, gelukkig ook tijd voor gezellige lunches, koffies, drankjes, feestjes, handbalwedstrijden en plannen voor een paar dagen weg!

MAANDAG 07/03

Prima maandag. Bibliotheek. Lunch met Anna en Claudia. Nog meer bibliotheek. Deens schiet er vandaag even bij in. Warme choco (het is hier nog steeds koud) als afsluiter. Bovendien smeden we wat plannen voor een tripje naar Kopenhagen en / of Stockholm eind april, wordt vervolgd… 😀

DINSDAG 08/03

College, lunch, bibliotheek. Daarna een kort, maar snel hardlooprondje. Ondanks de onverwachte hagelbuien en het feit dat ik ’s middags meestal niet vooruit te branden ben viel het deze keer mee.

’s Avonds natuurlijk weer een leuke International Night.

DONDERDAG 10/03

Ik begin met de last-minute afronding van een presentatie voor EU Migration and Asylum law. M’n partners lijken spoorloos verdwenen dus zal ik het alleen moeten doen deze week. Maar ik heb het gered en volgens mij was het aardig oké.

’s Avonds gaan we (Laura, Anna, de Deense Thomas en ik) naar onze eerste handbalwedstrijd! Is echt populair hier, dus volgens mij kunnen we Denemarken niet verlaten zonder er één gezien te hebben. Heel veel verwachtingen had ik niet, m’n handbalpogingen op school hadden me nooit echt enthousiast gemaakt. Maar, het was echt leuk. Super snel en veel entertainment. De twee keer 30 minuten zijn zo voorbij. En het was spannend. Met het uiteindelijke gelijkspel konden we wel leven.

VRIJDAG 11/03

Een heerlijke 7 kilometer om de ochtend te beginnen. ‘s Middags het laatste college van de week. Het vak, Human Rights, waar in het begin weinig touw aan vast te knopen was, gaat echt een stuk beter. De docente is veel beter te volgen en het is echt interessant.

Daarna gaan we gelijk door naar de Friday Bars. Een van de Deense mentoren heeft een tour georganiseerd. Een geslaagde avond en leuk om wat meer mede-rechtenstudenten te leren kennen.

ZATERDAG 12/03

’s Middags afgesproken met Sofie en Claudia. Sofie kent een leuk, vrij betaalbaar, koffietentje in de stad. Løve’s bog- og vincafé. Een aanrader!

Eenmaal thuis gekomen even heerlijk niks gepland. Behalve als ’s avonds de buren aanbellen. Ze hebben iets teveel pizza besteld, of we trek hebben. Géén probleem haha. Heel leuk stel, jonge ouders van één kindje. Ze komen van de Faroër. Dit maakt ook deel uit van Denemarken, maar ze vertelden dat de cultuur echt heel anders is. Niemand doet er z’n huis- of autodeur op slot. Er is vrijwel geen criminaliteit. Ook zijn de mensen veel minder terughoudend dan de Denen (vandaar de spontane uitnodiging). Echt gezellig en leuk om deze mensen te leren kennen.

CVDM_20160312_0004e-b

ZONDAG 13/03

Zondag hardloopdag :D. Een heerlijke 14 km langs het meertje dat deze week gelukkig wel te bereiken was.

Bovendien… heb ik me vandaag eindelijk ingeschreven voor de Bestseller Aarhus City Halvmarathon op 19 juni! Heel veel zin in.

’s Middags spreek ik af met Anna en Claudia. Ook ons tripje begint vorm te krijgen. De tickets zijn geboekt. Eind april zijn we voor ruim een dag in Kopenhagen en vertrekken dan naar Stockholm! 😀

Een kort weekje hier, vrijdag vertrek ik voor een aantal dagen naar Nederland. Hoewel ik het hier echt heel erg naar m’n zin heb en de tijd onwijs snel gaat, is het toch wel leuk om een hoop mensen eventjes te zien, vi ses!

3 thoughts on “Week 7

  1. Bernadet says:

    Wat onwijs leuk weer allemaal! Liep een beetje achter met lezen maar ben weer helemaal bij hoor. ?Maar ik lees ‘parkeer ik’. Heb je een auto daar dan?? Plezier met je weekendje thuis. En groetjes van ons. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *