Week 6

Week 6 alweer! Een kleine update deze week. En nee, hoewel het er misschien op lijkt, is het niet de bedoeling dat m’n verhalen elke week korter worden haha. Maar het was gewoon een best drukke week. Het opstarten van m’n scriptie, Deense vakken, Deense les, m’n Nederlandse vak. En ik heb het liever wat drukker dan rustig, maar zoals ik al zei, kan ik de bibliotheek niet spannender maken dan het is. Maar, natuurlijk was er ook tijd voor drankjes en andere leuke dingen!

De International Night deze week was een pubquiz. Ons team (Anna, Claudia en de Zweden Mattias en Theresa) was niet heel succesvol haha, maar de avond was in ieder geval leuk!

Donderdag een pre-birthday feestje van Anna. Een spontaan pizza-dinertje bij mij en happy-hour cocktails bij het populaire Herr Bartels. De bar, vol met rijk-uitziende Denen was niet helemaal m’n ding, maar gezellig was het wel 😀 .

Ook vrijdag was een leuk dagje. Beginnend in de bieb, human rights law. Het college van vandaag gaat over marteling. Niet echt een gezellig onderwerp, als verzachting heeft de docente chocolade meegenomen haha. ’s Avonds de echte verjaardag van Anna. Drankjes in The Old Irish Pub en weer een geslaagde avond.

Zaterdag een lui dagje. Wel de natte sneeuw getrotseerd om een pakketje op te halen. Leuke verrassing hoor mam 😉 .
Na de finale van Wie Is De Mol duik ik lekker m’n bedje in. Om 02:00 uur schrik ik wakker van de deurbel. Wie belt er in godsnaam zo laat aan? Thuis gelukkig alles oké. Vast een dronken persoon die zich vergist heeft. Maar precies op dat moment verschijnt er een berichtje op de Facebook-pagina van onze straat. Er zou een truck rond ons hofje rijden die wellicht fietsen steelt. Raar verhaal dit. Klaarwakker zijn we in ieder geval wel, dus maken we er maar het beste van. Wafels bakken om 03:00 uur ’s nachts hahaha.

Maar, m’n zondagse hardloopplannen wil ik niet laten bederven door een stomme deurbel. Niet heel slim misschien, maar m’n wekker ’s ochtends vroeg gaat dus gewoon. Enthousiast begin ik aan één (misschien wel 2) rondjes richting het meer van vorige week. Maar alle natte sneeuw / regen heeft ervoor gezorgd dat het bos in een soort moeras is veranderd. Natuurlijk kan ik vast wel een omweg nemen of gewoon door de wijk rennen. Maar m’n schoenen én sokken zijn zwart en doorweekt. Ik keer om. Niet echt een succesvolle hardloopweek dit, volgende keer beter dan maar.

Want, op 19 juni loopt er een halve marathon door Aarhus! Deze staat natuurlijk op de planning en ik ga me maar snel inschrijven zodat ik er echt niet meer omheen kan :D.

’s Middags met Laura en Anna naar het Aros (museum hier in Aarhus). Nu ben ik niet echt in de museum-stemming, maar aangezien ik hier 5 maanden ben, kan ik het Aros toch niet echt aan me voorbij laten gaan.

Ik geef het een kans, maar vond het panoramadak toch het meest interessant haha. Helaas geen super foto’s. Deze handige Harry had wel d’r camera meegenomen, maar de SD-kaart in de laptop laten zitten.

Dit was het weer. Nog even met het thuisfront geskypet vanavond, bijna ben ik even op bezoek! 😀 . De Deense lente is nog verre van in zicht, maar ondanks dit shitweer zullen we ons vast vermaken. Vi ses!

 

2 thoughts on “Week 6

 1. Oma van der Meijs says:

  Hallo Chantal.
  Gisteren werden wij verrast met een feestelijke kaart
  en mik had juist je verslag van de zevende week gelezen Jij geniet van heel veel sportieve leerzame en gezellige bezigheden
  Al bijna kom je het zelf vertellen
  Chantal je krijgt nog een volgend mailtje
  Ga optimist de laatste dagen afwerken
  Ik ben nu bij de iPad les
  Lieve groeten van ons twee

  • Chantal says:

   Hallo oma en opa, wat leuk dat jullie de kaart gehad hebben! Dankuwel, gaat helemaal goedkomen. Succes bij de Ipad les en tot snel!! 😀 groetjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.