Week 5

28 februari: precies één maand geleden kwam ik aan in Aarhus. Maar zo voelt het niet hoor. De tijd is snel gegaan. Ik heb nog geen moment spijt gehad! Ik ontmoet leuke mensen, vermaak me prima, ben blij met m’n vakken en m’n relatie met de Deense heuvels verloopt steeds soepeler haha. Tijd voor een kleine update.

MAANDAG 22/02

Maandag, dus geen college. Maar wel een bezoekje aan Dokk1. Een gloednieuwe bibliotheek aan de rand van de stad met mooi uitzicht op de haven. Afgesproken met Claudia en Anna. Gezellig, maar een praktische plek om te studeren hebben we niet uitgekozen haha. De hele dag is het een komen en gaan van rondleidingen, uitjes van een soort Deense Zonnebloem en moeders met baby’s (heel veel baby’s!)… Dat weten we dan weer voor de volgende keer.

DINSDAG 23/02

Na college Environmental Law weer een vroege ‘lunch’ met Claudia en Sofie. Is weer gezellig en leuk om buiten alle internationals ook contact te hebben met echte Denen.

Plan-bibliotheek mislukt helaas door een gebrek aan internet. Thuis nog wel prima bezig geweest. ’s Avonds natuurlijk weer een International Night. Weer een leuk avondje met leuke mensen!

VRIJDAG 26/02

Recordje vandaag, om 09:00 uur in de bibliotheek. Lekker rustig. Waarschijnlijk omdat het vrijdag is en de zon schijnt. Wel lekker bezig geweest. Helaas grotendeels voor het Nederlandse vak. Qua hoeveelheid lezen is dit verreweg het meeste vergeleken met de Deense vakken. Maar als het goed is ben ik er na m’n tentamen in maart vanaf…

Natuurlijk ook nog een lesje Human Rights law. Was interessant en korter dan verwacht. Dit uurtje langer weekend vier ik met Claudia en een warme choco (het is koud hier!!!) in de kelderbar van het Studenterhus.

Helaas geen feestjes vanavond. Morgen een dagje Odense en de bus vertrekt om 07:00 uur…

ZATERDAG 27/02

Om 05:30 gaat de wekker, ik heb wel eens relaxtere zaterdagochtenden meegemaakt haha. Alhoewel, ik dacht dat ik het aardig onder controle had. Maar die inschatting blijkt niet helemaal juist te zijn. “Lichtelijk” gehaast parkeer ik om 06:59 bij de bushalte…

Odense is leuk. Mooi, klein gezellig stadje. Zou het zeker aanraden, maar niet voor meer dan een halve dag. De meeste hoogtepunten hebben we om een uurtje of 13:00 wel gezien. Musea staan niet echt op de planning (o.a. duur). Het is koud, maar lekker lunchen voor minder dan een maandsalaris 😉 lijkt hier ook niet echt mogelijk haha. Maar we weten ons te vermaken hoor en het is in ieder geval gezellig 🙂

Aangekomen in Aarhus een afsluitend drankje in The Old Irish Pub!

ZONDAG 28/02

Perfecte zondagochtend. Pannenkoekjes. Kaiserwetter. 11 KM hardlopen die voelen alsof het er 1,1 zijn. Door een prachtig natuurgebiedje met bos, weilanden en een meer.

’s Middags met Anna en Claudia richting de haven. Het is te mooi weer om binnen te zitten. Dachten we. Aan zee hangt een soort rare mist waardoor het véél kouder is dan in de stad. Na een (te dure) warme choco maar naar de stad vertrokken.

Vi ses!

2 thoughts on “Week 5

  1. Wies says:

    Wat gaaf allemaal Chant!!! En wat ziet het er daar mooi uit! Fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt! Ik mis je (stiekem) wel een beetje hoor!!
    xxxx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.