Week 4

Bijna een maand in Aarhus, het gaat snel! Leuke week gehad, maar de inspiratie is even ver te zoeken. Er moet gewoon gestudeerd worden, en dagjes in de bibliotheek kan ik niet leuker beschrijven dan ze zijn haha. Dus, deze week zullen jullie het alleen even met de “hoogtepunten” moeten doen… Bovendien helaas wat weinig foto’s deze week.

MAANDAG 15/02

Ondanks de regen een heerlijk hardlooprondje. Niet heel gezellig langs alle auto’s, drukke kruispunten en stoplichten. Maar wel weer 8 km af kunnen strepen in een relatief snel tempo!

De rest van de dag spendeer ik in de bibliotheek waarna het tijd is voor Deense les nummer 1. Vooral introductie en kennismaking, maar we hebben ook al even kennisgemaakt met het alfabet. Pfoeh, ik dacht dat het voor Nederlanders wel mee zou vallen, maar de uitspraak is lastig…

Snel naar huis, want om 19:30 precies begint de inschrijving voor m’n bachelorscriptie (die ik hier “op afstand” ga schrijven). Kiezen tussen alle aangeboden onderwerpen was even lastig 😉 , maar uiteindelijk heb ik een lijstje kunnen maken. Het inschrijven voelt als kaartjes kopen voor Bruce Springsteen, een paar honderd studenten die tegelijk hun onderwerp willen bemachtigen. Maar… het is gelukt. Ik heb Europees Recht, met als onderwerp: “De vluchtelingencrisis: wiens verantwoordelijkheid?”. Erg actueel natuurlijk, en ik hoop / denk dat ik ook nog wat aan m’n vakken van hier zal hebben.

DINSDAG 16/02

Wegens “wintervakantie” van de Denen geen college. 08:00 uur red ik niet, maar redelijk vroeg ben ik toch in de bibliotheek. Lunchpauze met Claudia. (Ik doe nog altijd m’n best in het Spaans!). ’s Avonds is het weer tijd voor International Night, met karaoke als thema…

VRIJDAG 19/02

Bijna weekend, maar niet voordat het vak Human Rights is afgelopen. Ook deze week is de docente moeilijk te volgen. Ik geloof echt dat ze haar best doet om de stof zo duidelijk mogelijk over te brengen, maar dit wil bij het merendeel nog niet echt lukken. Maar goed, ze zegt dat we ons geen zorgen moeten maken en dat het over een paar weken een stuk helderder zal zijn…

’s Avonds diner bij mij “thuis”. M’n huisgenootje is een paar dagen weg en dus gezellig een avondje met Stefano, Anna, Laura, Claudia en Daniele (van links naar rechts op de foto).

CVDM_20160219_0001e-b

De avond eindigt in de stad, wat weer voor een barre terugweg zorgt 😉 (de stad ligt namelijk nog een stuk verder naar beneden dan de uni). Gelukkig zijn m’n versnellingen niet bevroren in de zwaarste stand wat het al een stukje makkelijker maakt haha.

ZONDAG 21/02

Het rennen schiet er helaas nogal eens bij in, maar vandaag niet! Goed voorbereid met pannenkoekjes plan ik m’n route. Naar beneden via een hoop stoplichten, een stukje stad en haven. Vervolgens langs het strand en weer omhoog. Uiteindelijk maar 10.5 km, maar het was weer een heerlijk rondje.

Verder nog even geskypet met thuis 🙂 . En een wortelcake gebakken, waar ik overigens maar snel wat van moet meenemen voor m’n studiegenootjes, want dit is heel gevaarlijk… 😉

Oké! Hopelijk volgende week wat meer inspiratie en een leuker verhaal!  🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.