Week 3

Alweer een week voorbij in het soms toch wel zonnige Aarhus. Wat ik heb gedaan? Gestudeerd (uiteraard 😉 ). Maar, daarnaast was er gelukkig genoeg tijd om hard te lopen, om te lunchen, voor foto’s op het strand en voor feestjes!

MAANDAG 08/02

Het is geen verrassing, maar de regen die ik zie als ik ’s morgens wakker word maakt het toch wat moeilijker om m’n hardloopschoenen aan te trekken… Na het was-probleem opgelost te hebben met de huisbaas ga ik er toch vandoor. Via het bos om vervolgens bij het strand uit te komen.

DINSDAG 09/02

Dinsdagochtend = college. Aan het tijdstip (08:00 uur) kan ik best wennen, maar aan de lengte nog niet helemaal. Drie uur lang zitten en luisteren is nog niet helemaal m’n ding. Maar, het vak is gelukkig nog steeds leuk. Er komt veel Europees recht voorbij wat ik al in Leiden gehad heb. De Engelse termen zijn nog een beetje wennen, maar ik kom een hoop bekende dingen tegen.

Na college lunch ik met Claudia (Spanje) en Sofie (Deens meisje uit de klas). Heel gezellig en leuk om naast alle internationals ook “echte” Denen te leren kennen 🙂 .

’s Middags kunnen we eindelijk het belangrijke CPR nummer aanvragen. Goed geregeld en snel gebeurd, maar het kan nog wel vijf weken duren voordat we het pasje ontvangen.

Dinsdagavond betekent ook weer International Night in het Studenterhus. Ook hier doen ze aan carnaval (fastelavn). Niet echt te vergelijken met Brabant haha, maar het was sowieso weer een gezellige avond! 🙂

WOENSDAG 10/02

Ik heb lang nagedacht, maar volgens mij heb ik deze dag weinig belangrijks gedaan. Behalve dat het plan was om hard te gaan lopen, maar dat dit werd tegengewerkt door m’n snipverkoudenheid.

’s Middags was er een soort informatiebijeenkomst over de Universitaire bibliotheek. Veel essentiële informatie hebben we volgens mij niet gekregen haha, maar de man van de bibliotheek was erg enthousiast en gaf ons een rondleiding “achter de schermen”, inclusief een inkijkje in een soort bunker van de bibliotheek en uitzicht vanaf de 17e verdieping!

DONDERDAG 11/02

Behalve één college bestond deze dag uit vroeg naar bed gaan. Ik ben nog meer verkouden en voel me allesbehalve 100 procent.

VRIJDAG 12/02

Gelukkig heeft de nacht me goed gedaan en voel ik me een stuk beter. Geen college vandaag (studeert ze hier wel überhaupt zullen jullie je misschien afvragen?). Jazeker, het grootste deel van de dag heb ik doorgebracht in de bibliotheek. Samen met Claudia. Ik heb trouwens nog héél erg veel Spaans te leren, maar het praten gaat stukje bij beetje beter en het verstaan gaat oké.

Vanavond is het ook tijd om kennis te maken met het “echte” Deense uitgaansleven. We gaan naar de Fredagsbar. Juist, een bar op vrijdag. Typisch Scandinavisch verschijnsel volgens mij. Elke faculteit heeft z’n eigen bar die zich ook bevindt op de campus, vaak zelfs in een Universiteitsgebouw (Krijg daar toch nog een beetje brugklas-schoolfeest gevoel bij). Het begint al om 15:00 (!) uur en gaat nog wel even door…

We (Daniele, Laura en ik) hebben gekozen voor de Fredagsbar van de faculteit geneeskunde (schijnt de beste te zijn). Dat zal best, maar het was in ieder geval de drukste. Bewegen was vrij lastig en ook een ritje naar de bar ging niet zonder hindernissen, maar desondanks was het weer een geslaagd feestje.

ZATERDAG 13/02

Ik wil hardlopen! Ik ben echter nog steeds snipverkouden en dus is dat wellicht niet het slimste idee. Maar, de zon schijnt eindelijk weer en ik wil naar buiten. Dus besluit ik met Svetlana om naar het strand te fietsen. Meer mensen hadden dit idee (het is druk!). En koud. Maar zo mooi!

Oja. Bij ons is de nieuwjaarsduik dus een heus fenomeen. Hier in Denemarken gebeurt dit gewoon op een zaterdagochtend. (Zelfs zonder enige vorm van zwembroek…). Volgens mij zijn Denen sowieso niet zulke koukleumen. Ik denk dat één op de tien hier hardloopt in een korte broek (in +/- 0 graden…).

Ook vanavond staat er nog een feestje op te planning. Een of ander Valentijnsfeest in het Studenterhus. Samen met Anna (Hongarije) en Claudia is het weer een leuke avond 🙂

ZONDAG 14/02

Dat m’n huis echt prima is, was al wel bekend. Maar we hebben zelfs een wafelijzer ontdekt! Zondagochtend is natuurlijk de perfecte dag om dit even uit te proberen…

Dus, dat was het weer voor deze week. Ik ga nog even kijken hoe lang ik deze wekelijkse updates ga volhouden (wordt misschien een beetje saai?).

Morgen beginnen trouwens m’n Deense lessen! 🙂 . Vloeiend hoef ik het niet te spreken, maar verstaan wat er in de supermarkt wordt gezegd zou wel leuk zijn. Ik hou jullie op de hoogte, vi ses!

3 thoughts on “Week 3

 1. Opa en Oma says:

  Hallo Chantal
  Wat een interessant verslag om te lezen
  Je hebt heel wat beleefd maar proficiat met je behaalde tentamens en wat een geluk
  Ook je scriptie met succes dat is boffen
  Nu nog trainen voor de marathon maar ook nog nagenieten tijdens de laatste weken van nog meer gezellige ontmoetingen en ontspanning voor je weer terug bent in eigen land
  Dan luisteren we graag naar al je ervaringen
  Je zal ook zeker benieuwd zijn naar het huis van Patrick maar eerst een gezellige afronding van die
  fijne studie belevenis in Denemarken
  Lieve groeten Opa en Oma We gaan elkaar zien 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *