Week 2 – Introducties, eerste colleges, nieuwe mensen en feestjes

Weer een week voorbij in het altijd zonnige Aarhus 😉 . Een week met introducties, eerste colleges, nieuwe mensen, feestjes en barre fietstochten over Deense heuvels…

MAANDAG 01/02

Nog een extra dagje weekend, want mijn eerste college begint pas dinsdag. ’s Middags spreek ik af met Camilla en Daniele (Italiaanse jongen uit m’n klas en de andere mentee van Camilla). Ze geeft ons een kleine campus-tour. Het is hier mooi! Alle gebouwen staan rondom de Universitetsparken. Hier zal op 6 mei ook Kapsejladsen plaatsvinden… Volgens mij is dit hét evenement van Aarhus, iedereen is nu al enthousiast. Het is een soort wedstrijd met boten tussen alle faculteiten van de Universiteit. De rechtenfaculteit heeft in al die jaren trouwens nog nooit gewonnen…

Een deel van de campus. Voor meer foto’s: zie zaterdag.

DINSDAG 02/02

Tijd voor het eerste college, dat om 08:00 uur al begint en 3 uur (!) duurt Even wennen, zo lang. Het vak: Environmental Law (mileurecht). Het grootste deel bestaat uit introductie en kennismaking (waar ze hier veel tijd aan besteden overigens). Maar, ik ben nu al enthousiast. Het is even zó anders dan de (saaie en droge) vakken die ik afgelopen half jaar in Leiden gehad heb.

De docent, een wat oudere mevrouw, is heel aardig en prima te verstaan. Het verstaan van het Engels gaat eigenlijk probleemloos, al is het praten nog wel even wennen soms. De klas is een mix van Denen en internationale studenten, wat vast leuk is.

’s Middags is er de eerste introductie-bijeenkomst. Introductie over de universiteit, de docenten, sociale activiteiten en het Studenterhus dat veel leuke dingen organiseert. Goed geregeld allemaal. Veel nieuwe informatie heb ik alleen niet echt gehoord, omdat je van tevoren al zoveel e-mails en informatie kreeg. Ook krijgen we nog wat informatie over Denemarken en de Denen. Veelgehoord is dat Denen heel vriendelijk en behulpzaam zijn, maar heel terughoudend. Ze maken niet snel contact en zullen niet snel op je af stappen.

Om 20:00 uur begint dan al de International Night in het Studenterhus. Leuke avond, waar je via via steeds meer mensen leert kennen 🙂 .

WOENSDAG 03/02

Helaas staat deze dag grotendeels in het teken van een telefoonreparatie. Gisteren is hij uit m’n jaszak gevallen en hij heeft de val niet overleefd. Gelukkig zijn er in Aarhus genoeg betrouwbaar-uitziende reparatiewinkels. Ik lever m’n telefoon in verteld wordt dat ik ‘m vlak voor sluitingstijd (18:00 uur) weer kan ophalen. Geen probleem dacht ik zo. Behalve, dat ik tot 17:45 nog een introductiebijeenkomst heb. Dat wordt dus een sprintje trekken…

Wonder boven wonder heb ik het net gehaald. Telefoon ligt klaar, pinpas in de aanslag. Maar helaas, het pinapparaat werkt niet mee en weigert beide van m’n passen. Wat blijkt, alleen Deense bankpassen worden geaccepteerd. Nog even haasten naar de pinautomaat, maar ook dit is tevergeefs. Ook de Danskebank doet het niet.

Om even over zessen vertrek ik weer naar huis, zonder kronen en zonder telefoon…

DONDERDAG 04/02

Poging 2. Deze verloopt beter. De Jyske Bank helpt me aan contanten en om kwart over 9 stap ik blij de telefoonwinkel uit, deze keer mét telefoon.

Ook de zon werkt mee vandaag! Ik wil wat foto’s maken van de stad. Aangezien ik volgens mij de enige toerist in Aarhus ben, is dat even wennen 😉 , maar ik doe m’n best.

Aarhus centrum.

Om 11 uur is het tijd voor college nummer twee: EU Migration and Asylum Law (Europees Migratie- en Asielrecht). Net als bij Environmental Law is het voornamelijk nog introductie. Maar voor wat ik er van kan zeggen: ook dit lijkt me leuk, interessant en goed te volgen. De docenten zijn twee Denen en ook hier is de klas weer een mix tussen Denen en internationalen.

VRIJDAG 05/02

Hardlopen stond op de planning, maar waarom het er niet van gekomen is? Geen idee. Dan maar een poging doen tot wassen met het ingewikkelde sms-systeem. Karina (Deense meisje van ons terrein) kon me gelukkig even helpen. We hebben het International Centre gemaild, en als het goed is kan er wel iets opgelost worden, maar dat moet met de huisbaas geregeld worden.

Bijna weekend, maar eerst om 14:00 uur nog college: Introduction to International Human Rights Law (Internationale mensenrechten). De docente is een aardige Amerikaanse vrouw die heel snel praat, sarcastische grapjes maakt en vaak van de hoofdlijn van het verhaal afwijkt. Iets moeilijker te volgen dus, maar ook dit zal vast wennen. Het college was afwisselend, ik ben blij dat ik voor dit vak gekozen heb.

Vandaag ook nog even met het thuisfront geskyped, heel leuk! 😀 Het gaat prima hier, ik ontmoet leuke mensen en doe gezellige dingen, maar “thuis” is het nog best even wennen hoor, zo stil!

ZATERDAG – 06/02

Jaaa, vandaag wel hardgelopen. De route was niet echt inspirerend: rechtdoor de berg af naar de Universitetsparken en weer terug. Maar, het was rustig dus ik heb wat foto’s kunnen maken.

Best mooi hier toch?

Nog meer foto’s – gemaakt op een andere dag (zie het weer haha).

’s Middags spreek ik in de stad af met Daniele, Stefano (2 Italianen) en Claudia (Een Spaans meisje uit de Human Rights klas. Ja ja, ook hier ontkom ik er niet aan m’n Spaans te oefenen 😉 ). Hele gezellige middag met dure maar lekkere koffie… Maar er moet ook nog gekookt en gegeten worden, dus rond een uurtje of zes maak ik me klaar voor de barre tocht naar boven haha.

Bovendien, is het ’s avonds nog tijd voor een feestje, in het studentenhuis van Thomas (Nederlandse jongen, toevallig ook van Universiteit Leiden). Leuke avond 😀

ZONDAG – 07/02

Vroeg was ik niet thuis gisteren, maar toch ben ik om 9 uur klaarwakker… Dan maar lekkere broodjes voor het zondagochtend ontbijt halen 🙂

Vandaag een relaxed dagje, behalve deze blog niets gepland. Oja, en volgens het uitgebreide schoonmaakrooster is het vandaag mijn beurt. Ik denk dat dit huis hoog zou staan in de ranglijst van schoonste studentenhuizen… 😉

Wat er deze week te doen staat? Behalve een laatste introductie-dingetje en colleges nog niet zo veel. We gaan het zien! 🙂 Vis ses!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *